- Peste 80 de echipaje sunt pregătite pentru un raliu ca o vacanță
- Număr record de echipaje înscrise în categoria „electricelor”
- 400 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Între 11 și 13 august, pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu, vor concura mașini prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul. La ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic vor lua startul peste 80 de echipaje.
Peste 80 de echipaje sunt pregătite pentru un raliu ca o vacanță și vor lua startul la o nouă ediție a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție dedicată mașinilor clasice, young-timer și electrice.
- Traseu de 400 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Ediția din acest an se desfășoară în perioada 11 – 13 august, iar echipajele vor parcurge 400 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice. La start vor fi peste 80 de echipaje, un număr record pentru competiția înscrisă și în calendarul Internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).
„Sunt încântat că pe lista de start se află modele legendare ale unor producători de renume precum Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Audi, Renault, Ford sau MG, dar și cele mai noi modele electrice lansate până acum. Desigur, nu lipsesc de la start posesorii unor modele Dacia de colecție și cu siguranță o să vedem la start mai multe modele care circulau pe drumurile din România înainte de 1989”,
a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic.
Startul festiv la ediția din acest an este programat joi, 11 august, începând cu ora 19:00 în Piața Mică din Sibiu, echipajele plecând apoi într-un tur demonstrativ pe străzile din centrul vechi al orașului. Seara de vineri se va încheia cu Orange Pop Up Cinema, în Piața Mică, unde va rula filmul Croazieră în junglă.
Vineri, 12 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Poplaca, Cristian, Ocna Sibiului, Poiana Sibiului, Săliște, Sibiel, Orlat, Rășinari, după care vor reveni în Piața Mică din Sibiu.
Sâmbătă, 13 august, în ultima zi a competiției de regularitate, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. Sosirea echipajelor în Piața Mică din Sibiu este prevăzută pentru ora 18:00, iar la ora 20:30 va avea loc festivitatea de premiere.
„Ca în fiecare an, probele speciale de pe traseu reprezintă o surpriză pentru participanți și le vor afla doar în ziua startului. Mă bucur că anul acesta avem un număr record de echipaje la start și vreau să mulțumesc Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Județean Sibiu pentru că susțin în continuare o serie de evenimente de succes care se desfășoară în orașul nostru”,
a mai spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.
- Număr record de echipaje la startul ediției din 2022
La startul Transylvania Classic 2022 și-au anunțat prezența un număr record de pese 80 de echipaje din 6 țări: Bulgaria, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Ungaria și România. În competiția dedicată modelelor clasice și young-timer vor fi peste 50 de concurenți, iar în categoria electricelor s-au înscris până acum un număr record de 28 de echipaje.
Transylvania Classic devine astfel o platformă importantă de promovare a mobilității electrice, punând accent pe caracterul versatil al acestor modele atât în ceea ce privește exploatarea urbană, cât și extra-urbană, dar și pe o mobilitate cu zero emisii de noxe. Raliul de regularitate de la Sibiu este prima competiție dedicată mașinilor electrice din România, prima ediție fiind organizată în 2018.
Încă de la început, printre parteneri s-a numărat și Asociația pentru Electromobilitate – AERO care a luat naștere din dorința pasionaților de mașini electrice de a contribui la accelerarea tranziției de la motoare termice spre motoare electrice, pentru orice mijloc de locomoție.
Cel mai vechi model înscris în competiție este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condus de Emil Mitranovici, iar pe lista de start sunt modele ale unor producători de renume precum Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Renault, Ford sau Dacia, dar și cele mai noi modele electrice lansate până acum.
„Sunt încântat că și anul acesta vom avea un număr foarte mare de echipaje la start și mai ales că am reușit să atragem și câteva echipaje din afara României. Avem și un număr record de mașini electrice și mă bucur să văd că din ce în ce mai mulți adoptă acest tip de mobilitate. Vor fi trei zile pline pasionații de mașini, iar toți cei care vor să descopere într-un mod inedit județul Sibiu se mai pot înscrie până joi la acest raliu de regularitate”,
a mai adăugat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.
Transylvania Classic 2022 se desfășoară în perioada 11 – 13 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2022 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.
Parteneri tehnici: Orange Sport, Asociația pentru Electromobilitate – AERO, EV-mag, BMW România, Astoria, miliLITRI, Coffeelicious.ro, Printcenter.ro, e-pneu.ro, e-twow.ro, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Păstrăvăria Albota, AlphaMed, The Gentleman Driver, Zile și Nopți, Magic FM