Patru concursuri mari ( defapt foarte mici )

Patru concursuri mari ( defapt foarte mici )

Mesajde auaua » Mie Mai 05, 2010 8:08 pm

FRAS
CNR incredibil
VTM Coasta superb
Rally Sprint incitant
Slalom Paralel antrenant

Si la astea se mai adauga competitiile sustinute si organizate de ACR si cele organizate local sau chiar cele pe plan national de catre altii.

Oare la o tzara in care nu exista sponsorizari si legile noastre in domeniu nu au nimik in comun cu legile europene, unde exista doar contracte de publicitate sau sponsorizari pe pile si relatii de tip comunist, doar mici patronei si actionari sau oameni politici si influenti cu hobby automobilismul, unde criza face ca banii sa dispara efectiv si sa se ajunga la vremuri de troc la oranduiri medievale, oare aici e nevoie de patru competitii mari ( mari ) ? . Am pus cuvantul mari si in paranteza ca sa se inteleaga ceea ce vreau sa spun.
Cate scoli de pilotaj adevarate exista in tzara ?
Cate circuite serioase nu de parcare de mol exista in Romania.
Cum e promovat automobilismul si chiar cartingul in Romania; acum cand avem doi piloti in competitii internationale ajunsi de la Karting.
Cum sunt soselele sau drumurile de macadam si in ce conditii te poti antrena in aceasta tzara.
Care este pregatirea de organizare a celor care fac aceste competitii.
Cate cluburi auto serioase si care sa aibe echipe dedicate competitiilor exista.
Cati piloti profesionisti exista dar profesionisti cu adevarat. Si aici sa nu-mi spuneti de Claudiu David care concureaza in ungaria.
Ce costuri de participare exista si cati sponsori multumiti exista sau cate echipe cu buget adevarat nu cu sponsorizari proprii si comuniste exista.
La toate am pus punct la sfarsit si nu semnul intrebarii pentru ca sunt constatari nu intrebari care asteapta raspuns.

Si atunci va intreb cum as putea face sa-l inteleg pe prietenul meu Gabriel care inca insista sa participe ca spectator la aceste competitii mari, cum as putea sa raman indragostit de sporturile auto pe 4 roti cu referire la competitiile interne, cum as putea explica cuiva de ce sa mearga la un raliu ?
Explicatia cu soferii care semnalizeaza in curbe sau acuza cerul pentru ploaie, sau pamantul pentru nisipul de pe probe, sau care acuza sistemul pentru lipsa bugetelor ( toti vor masini tari dar nu stiu merge pe cele normale ), sau care mananca si beau si duc o viata total nesportiva sau chiar fumeaza trabuc in masina de curse, sau care isi vand casa ca sa aibe buget un an de zile si merg la plimbare ca sa nu strice masina, explicatia asta nu merge am incercat-o si nimik nu pot convinge pe nimeni nici macar pe mine.

Imi cer scuze daca am scris prea mult dar am aflat de la alti pasionati ca in alte parti ale lumii pilotii fac competitie reala si pe langa ei amatorii se dau la distractie cu masini diverse ( chiar Lada ) si ca in alte parti ale lumii spectatorii merita sa cheltuie banii pentru a vedea un raliu si acum nu mai gasesc motive sa merg aici la noi.
Cand se vor intoarce adevaratele masini de curse in raliuri, masinile cu caracter sportiv nu cele cu 4 usi si suport de schiuri
http://www.youtube.com/watch?v=CG7sewDkR6Y sau http://www.youtube.com/watch?v=Lf1LmzSS8aQ pentru cei care nu ma cred.
auaua

Re: Patru concursuri mari ( defapt foarte mici )

Mesajde auaua » Mie Mai 05, 2010 10:32 pm

si legatura cu numele topicului principal este indemnul meu pentru voi sa mergeti la alte raliuri.
Cand se vor intoarce adevaratele masini de curse in raliuri, masinile cu caracter sportiv nu cele cu 4 usi si suport de schiuri
http://www.youtube.com/watch?v=CG7sewDkR6Y sau http://www.youtube.com/watch?v=Lf1LmzSS8aQ pentru cei care nu ma cred.
auaua

Re: Patru concursuri mari ( defapt foarte mici )

Mesajde gabi_red » Joi Mai 06, 2010 8:30 am

Mda, zici tu ceva, dar prietenul tau Gabriel, aici de fatza, tot se duce sambata pe Transfagarasan :D
Cat despre inshiruirea de constatari, cand ma voi intoarce de la cursa le voi lua pe rand si voi adauga si altele; pt ca este absolut adevarat ceea ce spui...si le-am discutat de atatea ori incat mi se pare chiar ciudat ca, intalnindu-ne in fiecare zi la povesti, ajungem sa discutam si pe forum :D
Ca sa nu termin brusc mesajul asta ma voi referi la primele randuri...si revin cu restul dupa aia...
FRAS- o federatie din pacate nerecunoscuta de FIA, care organizeaza competitiile auto din Romania; desprinsa din ACR si in continuu razboi cu acesta; cu grave probleme de organizare(acum o luna si ceva a publicat Regulamentul pt competitii dupa 2 ani!!!)...cu si mai mari probleme de comunicare...si, pt ca sunt din domeniu, cel mai deranjant, cu uriase probleme de promovare si marketing...FRAS nu se vinde...organizatorii de curse, pilotii, chiar pilotii debutanti, organizatorii de competitii judetene, reusesc sa atraga sprijinul sponsorilor, iar FRAS nu reuseste...incredibil!!!
CNR-incredibil- Acuma depinde ce inseamna "incredibil" :))...CNR e competitia suprema, cu cei mai buni piloti, cu cele mai scumpe masini, cu cei mai multi sponsori...la nivel de spectacol nu cred ca e incredibil...nici macar la nivel de "a merge"...nici macar la nivel de organizare, nici ca numar de spectatori...din pacate exista competitii externe care ne fac sa privim cu alti loc in ograda noastra si sa observam multitudinea de minusuri...da, e incredibil cate minusuri avem :D
Coasta- intr-adevar superba; dar din nou ce e afara ne trezeste din visare; ce masini! ce trasee; ce securitate!!!...oricum Coasta e o competitie in care pilotii sunt mult mai apropiati, de parca ar fi in aceeasi echipa si in asta cred, consta tot farmecul; se merge foarte tare si curat; sunt bombe de masini; sunt organizatori sufletisti- respect pt Dl. Beldie pt Coasta de la Abrud; respect pt Norris pt Coasta de la Campulung de anul trecut...si evident mai sunt...Coasta, daca ar fi sa folosesc un singur cuvant, e...altceva
Rally Sprint- incitant...ar putea fi...care Rally Sprint, frate?...fara calendar pe 2010, cu 6-7 masini la start in anii trecuti...Rally-sprintul ar fi trebuit etapa obligatorie in parcursul unui debutant spre raliuri...rally-sprintul e un mini-raliu, intr-o singura zi, cu mai putini km de proba, cu bugete mai mici, cu taxe mai mici...Rally-sprintul nu e!!!...si nici nu cred ca a fost cu adevarat
Slalomul paralel- este special mai degraba; este distractiv; starneste niste ambitii incredibile; e pentru cei mai tineri dintre piloti dar si o posibilitate de antrenament si distractie pentru "veterani"...o singura problema, de fapt doua...traieste in anonimat...si doi, nu sunt circuite...cred ca acolo unde nu sunt posibilitati ca la Sibiu de a se pleca intr-adevar in paralel, niste circuite in care sa se plece in sistem "urmarire" ar putea fi amenajate oriunde...si pe asfalt si pe macadam si pe beton si pe iarba...atunci ar fi mult mai interesant...
(va urma) :D
gabi_red
Echipa RallyMax.ro

Înapoi la Alte Campionate de Raliuri