FRAS
CNR incredibil
VTM Coasta superb
Rally Sprint incitant
Slalom Paralel antrenant
Si la astea se mai adauga competitiile sustinute si organizate de ACR si cele organizate local sau chiar cele pe plan national de catre altii.
Oare la o tzara in care nu exista sponsorizari si legile noastre in domeniu nu au nimik in comun cu legile europene, unde exista doar contracte de publicitate sau sponsorizari pe pile si relatii de tip comunist, doar mici patronei si actionari sau oameni politici si influenti cu hobby automobilismul, unde criza face ca banii sa dispara efectiv si sa se ajunga la vremuri de troc la oranduiri medievale, oare aici e nevoie de patru competitii mari ( mari ) ? . Am pus cuvantul mari si in paranteza ca sa se inteleaga ceea ce vreau sa spun.
Cate scoli de pilotaj adevarate exista in tzara ?
Cate circuite serioase nu de parcare de mol exista in Romania.
Cum e promovat automobilismul si chiar cartingul in Romania; acum cand avem doi piloti in competitii internationale ajunsi de la Karting.
Cum sunt soselele sau drumurile de macadam si in ce conditii te poti antrena in aceasta tzara.
Care este pregatirea de organizare a celor care fac aceste competitii.
Cate cluburi auto serioase si care sa aibe echipe dedicate competitiilor exista.
Cati piloti profesionisti exista dar profesionisti cu adevarat. Si aici sa nu-mi spuneti de Claudiu David care concureaza in ungaria.
Ce costuri de participare exista si cati sponsori multumiti exista sau cate echipe cu buget adevarat nu cu sponsorizari proprii si comuniste exista.
La toate am pus punct la sfarsit si nu semnul intrebarii pentru ca sunt constatari nu intrebari care asteapta raspuns.
Si atunci va intreb cum as putea face sa-l inteleg pe prietenul meu Gabriel care inca insista sa participe ca spectator la aceste competitii mari, cum as putea sa raman indragostit de sporturile auto pe 4 roti cu referire la competitiile interne, cum as putea explica cuiva de ce sa mearga la un raliu ?
Explicatia cu soferii care semnalizeaza in curbe sau acuza cerul pentru ploaie, sau pamantul pentru nisipul de pe probe, sau care acuza sistemul pentru lipsa bugetelor ( toti vor masini tari dar nu stiu merge pe cele normale ), sau care mananca si beau si duc o viata total nesportiva sau chiar fumeaza trabuc in masina de curse, sau care isi vand casa ca sa aibe buget un an de zile si merg la plimbare ca sa nu strice masina, explicatia asta nu merge am incercat-o si nimik nu pot convinge pe nimeni nici macar pe mine.
Imi cer scuze daca am scris prea mult dar am aflat de la alti pasionati ca in alte parti ale lumii pilotii fac competitie reala si pe langa ei amatorii se dau la distractie cu masini diverse ( chiar Lada ) si ca in alte parti ale lumii spectatorii merita sa cheltuie banii pentru a vedea un raliu si acum nu mai gasesc motive sa merg aici la noi.